Seizoensbox Vegan | Prei pizza
Vegan

Seizoensbox Vegan | Prei pizza

met een salade van veldsla

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) azijn
  • 10 gram dille
  • 50 gram haver fraîche
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pizzabodem
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram vegan feta
  • 1 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 50 gram veldsla
  • 2 theelepel(s) azijn
  • 15 gram dille
  • 100 gram haver fraîche
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pizzabodem
  • 2 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram vegan feta
  • 2 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 100 gram veldsla
  • 3 theelepel(s) azijn
  • 20 gram dille
  • 150 gram haver fraîche
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 stuk(s) pizzabodem
  • 3 stuk(s) prei
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 150 gram vegan feta
  • 3 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 150 gram veldsla
  • 4 theelepel(s) azijn
  • 25 gram dille
  • 200 gram haver fraîche
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) pizzabodem
  • 4 stuk(s) prei
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 200 gram vegan feta
  • 4 eetlepel(s) vegan mayonaise
  • 200 gram veldsla

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • garde

Weetje

Vaak wordt op een pizzabodem een basis van tomaten gebruikt. Voor dit recept gebruiken we echter de veganistische versie van crème fraîche, de haver fraîche. Beetje afgekeken van de flammkuchen ;-).

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 graden, met boven- en onderwarmte aan. Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon. Snijd de dille grof.

Stap 2

Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de helft van de uiringen in de saladekom. Voeg ook de veldsla toe.

Stap 3

Meng de haver fraîche naar smaak met peper en zout. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met de haver fraîche.

Stap 4

Beleg de pizza met de prei en de andere helft van de rode ui. Brokkel de vegan feta erover.

Stap 5

Plaats de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten lekker krokant. Meng voor de dressing vegan mayonaise, azijn, mosterd en ⅔ van de dille in een mengkom. Kruid met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Stap 6

Haal de pizza uit de oven en garneer met de rest van de dille. Serveer samen met de salade.