Seizoensbox Vegan | Okonomiyaki met savooiekool
Vega

Seizoensbox Vegan | Okonomiyaki met savooiekool

en zeewierchips

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) bakpoeder
  • 50 eetlepel(s) bloem
  • 100 stuk(s) groentebouillon
  • 50 gram hoisinsaus
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 100 gram savooie kool
  • 25 mililiter vegan wasabimayonaise
  • 10 gram zeewiersesamcrackers
  • 100 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) bakpoeder
  • 100 eetlepel(s) bloem
  • 200 stuk(s) groentebouillon
  • 100 gram hoisinsaus
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 200 gram savooie kool
  • 50 mililiter vegan wasabimayonaise
  • 20 gram zeewiersesamcrackers
  • 200 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) bakpoeder
  • 150 eetlepel(s) bloem
  • 300 stuk(s) groentebouillon
  • 150 gram hoisinsaus
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 300 gram savooie kool
  • 75 mililiter vegan wasabimayonaise
  • 30 gram zeewiersesamcrackers
  • 300 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) bakpoeder
  • 200 eetlepel(s) bloem
  • 400 stuk(s) groentebouillon
  • 200 gram hoisinsaus
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 400 gram savooie kool
  • 100 mililiter vegan wasabimayonaise
  • 40 gram zeewiersesamcrackers
  • 400 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • 1 bakpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 2 mengkommen
  • bord
  • maatbeker
  • garde

Tip

Hoisinsaus vind je in de aziatische supermarkt, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik 1 el ketchup, 2½ tl sojasaus, 1,5 tl rijstazijn. Meng alles door elkaar. Voeg naar smaak een klein beetje meer van het ene of andere ingrediënt toe. Klaar! Wasabimayonaise maak je heel gemakkelijk door een klein beetje wasabi te mengen met wat vegan mayonaise.

Chef Tessa

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Maak de savooiekool schoon en snijd of schaaf in fijne reepjes.

Stap 2

Voor het beslag meng je de bloem, bakpoeder en groentebouillon in een mengkom. Check of je een mooi glad pannenkoekenbeslag hebt of voeg anders wat extra bloem of groentebouillon toe.

Stap 3

Meng de geraspte zoete aardappel en ⅔ van de savooiekool door het beslag. Kruid met peper of chilivlokken en een snufje zout.

Stap 4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Bak 1 pannenkoek per persoon. Giet beslag voor 1 persoon in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is. Bak de okonomiyaki 3-4 minuten, tot de onderkant goudbruin begint te worden. Keer de okonomiyaki om. Tip: leg een bord op de pan en keer ze samen voorzichtig om. Laat de okonomiyaki vanaf het bord weer in de pan glijden. Bak vervolgens de andere kant nog 3-4 minuten, tot ook deze onderkant goudbruin en knapperig is.

Stap 5

Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Meng met de achtergehouden savooiekool.

Stap 6

eg de okonomiyaki op een bord. Garneer met de koolsalade en zeewiercrackers. Maak het gerecht af door met de hoisinsaus en de wasabimayonaise mooie strepen over de okonomiyaki te trekken.