Seizoensbox Vegan | Chimichurri traybake
Vegan

Seizoensbox Vegan | Chimichurri traybake

met rammenas

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram chimichurri kruiden
  • 0.25 stuk(s) knoflookbol
  • 200 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 stuk(s) rammenas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 25 gram veldsla
  • 100 gram zwarte bonen
  • 2 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 10 gram chimichurri kruiden
  • 0.5 stuk(s) knoflookbol
  • 400 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 stuk(s) rammenas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 200 gram zwarte bonen
  • 3 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 15 gram chimichurri kruiden
  • 0.75 stuk(s) knoflookbol
  • 600 gram krieltjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 stuk(s) rammenas
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 75 gram veldsla
  • 300 gram zwarte bonen
  • 4 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 20 gram chimichurri kruiden
  • 1 stuk(s) knoflookbol
  • 800 gram krieltjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 800 stuk(s) rammenas
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 400 gram zwarte bonen

Benodigdheden

  • kopje
  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • mengkom
  • salade kom

Tip

Droge zwarte bonen moeten geweekt worden. Spoel ze eerst af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 2-3 keer zoveel water als bonen aan. Week de bonen 8-12 uur. Spoel daarna de bonen nogmaals af en ververs het water, tot het ongeveer twee vingers boven de bonen staat. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes van de bonen minder taai. In totaal zijn de bonen na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1

Week de zwarte bonen 8-12 uur. Kook ze daarna in 75-90 minuten gaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. Was de krieltjes en kook in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Stap 3

Was de rammenas en snijd in partjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Snijd de knoflookbol overdwars doormidden. Giet de zwarte bonen af.

Stap 4

Plet de gekookte aardappel met een stevige beker of deegroller en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de rammenas, rode ui, zwarte bonen en knoflook over de bakplaat.

Stap 5

Meng de chimichurrikruiden met de olijfolie, peper en zout. Giet het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de groenten een keer om.

Stap 6

Maak ondertussen naar smaak de sla aan met olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout. De verhouding olie en azijn is 3 delen olie op 1 deel azijn. Haal de traybake uit de oven en knijp de halve knoflookbollen uit over de groenten en de krieltjes op de bakplaat. Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Serveer samen met de salade.