Seizoensbox VEGA MV | Ovenschotel van zoete aardappel
Vega

Seizoensbox VEGA MV | Ovenschotel van zoete aardappel

met aardpeer en kaas

  • 20 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram aardpeer
  • 75 gram chinese kool
  • 50 gram geraspte kaas
  • 100 stuk(s) groentebouillon
  • 5 gram omelet kruiden
  • 50 gram roomkaas citroen-peper
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram aardpeer
  • 150 gram chinese kool
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 stuk(s) groentebouillon
  • 10 gram omelet kruiden
  • 100 gram roomkaas citroen-peper
  • 400 gram zoete aardappel
  • 300 gram aardpeer
  • 225 gram chinese kool
  • 150 gram geraspte kaas
  • 300 stuk(s) groentebouillon
  • 15 gram omelet kruiden
  • 150 gram roomkaas citroen-peper
  • 600 gram zoete aardappel
  • 400 gram aardpeer
  • 300 gram chinese kool
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 stuk(s) groentebouillon
  • 20 gram omelet kruiden
  • 200 gram roomkaas citroen-peper
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • maatbeker
  • garde

Let op

De bereiding is wat langer dan je van ons gewend bent. We zitten in het winterseizoen van de groenten. Vaak zijn deze groenten het lekkerst als ze goed gegaard zijn, dit heeft dan ook tijd nodig. Maar geloof ons, het is het wachten waard.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in twee kookpannen water met een snufje zout aan de kook, één voor aardpeer en één voor de zoete aardappel. Maak de benodigde hoeveelheid groentebouillon aan.

Stap 2

Schil de aardpeer en snijd in dunne plakjes. Kook de aardpeer in 8 minuten gaar. Giet af en pureer met de roomkaas en groentebouillon tot een gladde saus.

Stap 3

Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Blancheer de plakjes 4 minuten in het kokende water. Giet de zoete aardappelen af en leg ze in een ingevette ovenschaal. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Meng omeletkruiden, peper, zout en de helft van de reepjes Chinese kool met de zoete aardappel. Giet de aardpeersaus erop en strooi geraspte kaas erover.

Stap 4

Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin.

Stap 5

Maak in een saladekom een snelle dressing van 1 deel azijn en 3 delen olie. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout. Meng de dressing met de achtergehouden Chinese kool.

Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de Chinese koolsalade.