Seizoensbox VEGA | Libanees brood met warme groenten
Vega

Seizoensbox VEGA | Libanees brood met warme groenten

en frisse tzatziki

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 40 gram geitenfeta
  • 0.5 stuk(s) kabocha pompoen
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rammenas
  • 25 gram sla
  • 10 gram tzatziki kruiden
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 125 mililiter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 80 gram geitenfeta
  • 0.5 stuk(s) kabocha pompoen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rammenas
  • 50 gram sla
  • 20 gram tzatziki kruiden
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 250 mililiter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 120 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) kabocha pompoen
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) rammenas
  • 75 gram sla
  • 30 gram tzatziki kruiden
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 375 mililiter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 160 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) kabocha pompoen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 stuk(s) rammenas
  • 100 gram sla
  • 40 gram tzatziki kruiden
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 500 mililiter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • kom
  • rasp

Tip

Mocht je niet de kant-en-klare kruidenmix voor tzatziki kunnen vinden is het heel makkelijk zelf te maken. Mix naar smaak de volgende kruiden door de yoghurt: dille, peterselie, ui, knoflook en witte peper.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de yacon schoon, snijd de helft van de yacon in blokjes en rasp de andere helft in sliertjes.

Stap 2

Verwarm de hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de blokjes pompoen en yacon even aan op hoog vuur. Laat daarna op middelhoog vuur ca. 15 minuten garen, terwijl je de groenten af en toe omschept. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Schep ondertussen de yoghurt in een kom en breng op smaak met olijfolie, tzatzikikruiden, peper en zout. Meng de sliertjes yacon door de yoghurt en sprenkel een paar druppels olijfolie over de tzatziki.

Stap 4

Schil de rammenas en rasp in sliertjes. Je kunt de rammenas rauw eten bij dit gerecht of een paar minuten meebakken met de pompoen en de yacon. Was de winterpostelein en snijd fijn. Verkruimel de geitenfeta. Verwarm een bakpan en bak het Libanees brood 1 minuut per kant.

Stap 5

Verdeel de warme groenten, feta, sla en de rammenas op het Libanees brood. Schep de tzatziki erop en vouw dubbel om op te eten.