Seizoensbox V MV | Prei pizza met een salade van veldsla en ei
Vega

Seizoensbox V MV | Prei pizza met een salade van veldsla en ei

en geitenfeta

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) azijn
  • 50 gram crème fraîche
  • 10 gram dille
  • 1 stuk(s) eieren
  • 80 gram geitenfeta
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 stuk(s) pizzabodem
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 2 theelepel(s) azijn
  • 100 gram crème fraîche
  • 15 gram dille
  • 2 stuk(s) eieren
  • 160 gram geitenfeta
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 stuk(s) pizzabodem
  • 2 stuk(s) prei
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 3 theelepel(s) azijn
  • 150 gram crème fraîche
  • 20 gram dille
  • 3 stuk(s) eieren
  • 240 gram geitenfeta
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 stuk(s) pizzabodem
  • 3 stuk(s) prei
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 150 gram veldsla
  • 4 theelepel(s) azijn
  • 200 gram crème fraîche
  • 25 gram dille
  • 4 stuk(s) eieren
  • 320 gram geitenfeta
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 stuk(s) pizzabodem
  • 4 stuk(s) prei
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 200 gram veldsla

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • garde

Tip

Na het koken is het belangrijk om het ei te laten ‘schrikken’. Dit doe je door de gekookte eieren uit het hete water te halen en circa 10 seconden onder stromend, koud water te houden. Hiermee stop je niet alleen de garing, je kunt het ei nu ook makkelijker pellen.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 graden, met boven- en onderwarmte aan. Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon. Snijd de dille grof.

Stap 2

Kook de eieren in 10 minuten hard, laat schrikken en afkoelen. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de helft van de uiringen in de saladekom. Voeg ook de veldsla toe. Pel de eieren en verkruimel ze door de salade.

Stap 3

Meng de crème fraîche naar smaak met peper en zout. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met de crème fraîche.

Stap 4

Beleg de pizza met de prei en de andere helft van de rode ui. Brokkel de feta erover.

Stap 5

Plaats de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten lekker krokant. Meng voor de dressing mayonaise, azijn, mosterd en ⅔ van de dille in een mengkom. Kruid met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.

Stap 6

Haal de pizza uit de oven en garneer met de rest van de dille. Serveer samen met de salade.