Seizoensbox V | Chimichurri traybake
Vega

Seizoensbox V | Chimichurri traybake

met rammanas en Syrische grillkaas

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 1 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram chimichurri kruiden
  • 0.25 stuk(s) knoflookbol
  • 200 gram krieltjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 stuk(s) rammenas
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 25 gram veldsla
  • 100 gram zwarte bonen
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 2 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 10 gram chimichurri kruiden
  • 0.5 stuk(s) knoflookbol
  • 400 gram krieltjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 stuk(s) rammenas
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 50 gram veldsla
  • 200 gram zwarte bonen
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 3 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 15 gram chimichurri kruiden
  • 0.75 stuk(s) knoflookbol
  • 600 gram krieltjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 stuk(s) rammenas
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 75 gram veldsla
  • 300 gram zwarte bonen
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 4 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 20 gram chimichurri kruiden
  • 1 stuk(s) knoflookbol
  • 800 gram krieltjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 800 stuk(s) rammenas
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 100 gram veldsla
  • 400 gram zwarte bonen

Benodigdheden

  • kopje
  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • mengkom
  • salade kom

Tip

Rammenas is een eetbare knol, die nauw verwant is aan radijs, rettich en daikon. Ze blijven het langste goed op een koele plaats buiten de koelkast.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Bedek de bakplaat met vetvrij papier. Was de krieltjes en kook in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.

Stap 2

Was de rammenas en snijd in partjes. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes. Snijd de knoflookbol overdwars doormidden. Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.

Stap 3

Plet de gekookte aardappel met een stevige beker of deegroller en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ook de rammenas, rode ui en knoflook over de bakplaat.

Stap 4

Meng de chimichurri kruiden met de olijfolie, peper en zout. Giet â…” van het kruidenmengsel over de groenten en de krieltjes. Schuif de bakplaat in de oven en bak 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Verwarm een grillpan. Snijd de Syrische grillkaas in plakken. Je kunt de kaas eventueel afspoelen en droogdeppen als je deze te zout vind. Kruid de plakjes grillkaas met de rest van het kruidenmengsel. Gril de kaas in 2-4 minuten per kant goudbruin.

Stap 6

Maak ondertussen naar smaak de sla aan met olijfolie, balsamico-azijn, peper en zout. De verhouding olie en azijn is 3 delen olie op 1 deel azijn.. Haal de traybake uit de oven en knijp de halve knoflookbollen uit over de groenten en de krieltjes op de bakplaat. Verdeel de groenten en krieltjes over de borden. Serveer samen met de salade en de gegrilde Syrische kaas.