Vis

Seizoensbox | Fish & Chips met chioggiabiet

en mizuna salade

  • 5 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 theelepel(s) azijn
  • 1 gram bloem
  • 1 stuk(s) chioggia biet
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) eieren
  • 250 gram frietaardappelen
  • 150 gram kabeljauw
  • 50 mililiter kerriesaus
  • 50 gram mizuna
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram panko
  • 0.25 stuk(s) tuinkers
  • 2 theelepel(s) azijn
  • 2 gram bloem
  • 1 stuk(s) chioggia biet
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) eieren
  • 500 gram frietaardappelen
  • 300 gram kabeljauw
  • 100 mililiter kerriesaus
  • 100 gram mizuna
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram panko
  • 0.5 stuk(s) tuinkers
  • 3 theelepel(s) azijn
  • 3 gram bloem
  • 2 stuk(s) chioggia biet
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) eieren
  • 750 gram frietaardappelen
  • 450 gram kabeljauw
  • 150 mililiter kerriesaus
  • 150 gram mizuna
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram panko
  • 0.5 stuk(s) tuinkers
  • 4 theelepel(s) azijn
  • 4 gram bloem
  • 2 stuk(s) chioggia biet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1000 gram frietaardappelen
  • 600 gram kabeljauw
  • 200 mililiter kerriesaus
  • 200 gram mizuna
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram panko
  • 1 stuk(s) tuinkers

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakplaat + bakpapier
  • vergiet
  • mandoline of kaasschaaf
  • 1 bakpan
  • koksmes
  • snijplank
  • mengkom
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • schaar
  • garde

Tip

Panko is Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtige structuur dan normaal paneermeel. Het is perfect bij o.a. garnalen, vis, kip en groenten.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen, snijd in plakken en snijd ze vervolgens in frieten. Kook de frieten in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af en laat op de bakplaat afkoelen. Kruid de frieten met peper, zout en een eetlepel olie en hussel voorzichtig door elkaar. Bak de frieten ca. 30 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om tot de frieten goudbruin en knapperig zijn.

Stap 2

Maak in een saladekom een snelle dressing van mosterd, olie en azijn. Was de mizuna. Schil de biet en schaaf in dunne plakjes. Leg de plakjes biet en de mizuna in de saladekom, maar meng nog niet door de dressing. Knip er de tuinkers over. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes.

Stap 3

Breek en kluts een ei in een mengkom. Gebruik een andere mengkom voor de bloem en een derde mengkom voor het panko.

Stap 4

Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Haal de visfilet door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het panko. Herhaal dit voor alle filets.

Stap 5

Verwarm een bakpan met een laagje olie en bak de gepaneerde visfilets 3-4 minuten per kant mooi krokant. Hussel net voor het serveren de salade goed door elkaar.

Stap 6

Verdeel de friet en gebakken vis over de borden en serveer samen met de salade, kerriesaus en partjes citroen.