Seizoensbox | Boerenkoolstamp met rookworst
Vlees

Seizoensbox | Boerenkoolstamp met rookworst

pastinaak en zilveruitjes

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 200 bosje(s) boerenkool
  • 100 stuk(s) groentebouillon
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 stuk(s) pastinaak
  • 0.5 stuk(s) rookworst
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 5 gram verse kruiden
  • 45 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 400 bosje(s) boerenkool
  • 200 stuk(s) groentebouillon
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 stuk(s) pastinaak
  • 1 stuk(s) rookworst
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 10 gram verse kruiden
  • 90 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 600 bosje(s) boerenkool
  • 300 stuk(s) groentebouillon
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 300 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 15 gram verse kruiden
  • 135 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 800 bosje(s) boerenkool
  • 400 stuk(s) groentebouillon
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 400 stuk(s) pastinaak
  • 2 stuk(s) rookworst
  • 8 eetlepel(s) roomboter
  • 20 gram verse kruiden
  • 180 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes

Weetje

We maken dit keer zelf een verse jus met roomboter en zilveruitjes.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappel en pastinaak en snijd in blokjes van 2cm. Kook de blokjes aardappel en pastinaak 8-10 minuten.

Stap 2

Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn. Verwarm de rookworst 15 minuten in een kookpan met water van ca. 90 graden.

Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg al roerend de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat op een laag vuur 10 minuten sudderen. Proef en voeg naar smaak wat verse kruiden, peper en zout toe.

Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 5

Voeg mosterd en de andere helft van de roomboter naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en de worst over de borden. Maak het gerecht af met de jus.