Schnitzel met gestoofde savooiekool
en aardappelpuree
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 15 gram boter
- 50 milliliter jus
- 100 milliliter melk
- 0.25 theelepel(s) nootmuskaat
- 200 gram savooie kool
- 1 stuk(s) varkensschnitzel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 500 gram aardappel(en)
- 30 gram boter
- 100 milliliter jus
- 200 milliliter melk
- 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 400 gram savooie kool
- 2 stuk(s) varkensschnitzel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 750 gram aardappel(en)
- 45 gram boter
- 150 milliliter jus
- 300 milliliter melk
- 0.75 theelepel(s) nootmuskaat
- 600 gram savooie kool
- 3 stuk(s) varkensschnitzel
- 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1000 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 200 milliliter jus
- 400 milliliter melk
- 1 theelepel(s) nootmuskaat
- 800 gram savooie kool
- 4 stuk(s) varkensschnitzel
- 8 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Als je een pureeknijper in huis hebt, kun je die ook gebruiken voor de aardappelpuree. De puree zal dan wat fluweliger van structuur worden.
Chef Colette
Bereidingswijze
Als het goed is heb je een paar weken geleden cranberry's ontvangen en heb je ze in de vriezer bewaard. We gaan er deze week cranberrysaus van maken: Boen de sinaasappel (0,25 pp) schoon, rasp de schil en pers het sap eruit. Doe de cranberry's (50 g pp), suiker (25 g pp), sinaasappelsap en -rasp in een steelpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen tot de cranberry’s zijn gebarsten en een dikke saus zijn geworden. Roer regelmatig.
Schil de aardappelen of boen ze goed schoon. Snijd ze in gelijke stukken en kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de savooiekool, snijd de kool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Verhit een klontje boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de savooiekool toe en bak 2-3 minuten tot deze begint te slinken. Voeg de helft van de melk toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10-15 minuten zachtjes stoven tot de kool gaar is. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
Giet de aardappelen af en laat even droogstomen. Voeg de rest van de melk en de boter toe. Stamp de aardappelen tot een gladde puree en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een laagje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schnitzels in in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verhit de jus 3 minuten in een steelpan.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de gestoofde kool ernaast en leg de schnitzels erbij. Serveer met de jus en eventueel de cranberrysaus.