
Roti met ei
wortel en aardappel
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Rotivel
- 200 gram aardappel(en)
- 1 stengel(st) bosui
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) garam masala
- 1 theelepel(s) kerrie
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) ui
- 50 milliliter water
- 100 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 stuk(s) Rotivel
- 400 gram aardappel(en)
- 2 stengel(st) bosui
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 stuk(s) eieren
- 4 theelepel(s) garam masala
- 2 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) ui
- 100 milliliter water
- 200 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 stuk(s) Rotivel
- 600 gram aardappel(en)
- 3 stengel(st) bosui
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 stuk(s) eieren
- 6 theelepel(s) garam masala
- 3 theelepel(s) kerrie
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) ui
- 150 milliliter water
- 300 gram wortel
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 stuk(s) Rotivel
- 800 gram aardappel(en)
- 4 stengel(st) bosui
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 stuk(s) eieren
- 8 theelepel(s) garam masala
- 4 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) ui
- 200 milliliter water
- 400 gram wortel
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Wees niet zuinig met de kruiden, deze zijn de heart & soul van dit gerecht. Proef tussendoor af en toe en voeg gerust meer toe als de smaak nog niet heel uitgesproken is!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Boen de wortelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 centimeter. Kook de aardappel- en wortelblokjes in water met zout 5 minuten en giet af.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, wortel- en aardappelblokjes, de garam masala en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur 2 minuten.
Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 6-8 minuten sudderen.
Kook ondertussen de eieren naar wens zacht, halfzacht hard. Laat ze schrikken en pel ze.
Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan, oven of magnetron. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Schep het aardappel-wortelmengsel op de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften. Leg op elk bord een warm rotivel, bestrooi het geheel met lenteuiringetjes en serveer.