Roti met ei
Vega

Roti met ei

wortel en aardappel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) Rotivel
  • 200 gram aardappel(en)
  • 1 stengel(st) bosui
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 milliliter water
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) Rotivel
  • 400 gram aardappel(en)
  • 2 stengel(st) bosui
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 milliliter water
  • 200 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) Rotivel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 3 stengel(st) bosui
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 3 stuk(s) eieren
  • 6 theelepel(s) garam masala
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 milliliter water
  • 300 gram wortel
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 stuk(s) Rotivel
  • 800 gram aardappel(en)
  • 4 stengel(st) bosui
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 4 stuk(s) eieren
  • 8 theelepel(s) garam masala
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water
  • 400 gram wortel
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wees niet zuinig met de kruiden, deze zijn de heart & soul van dit gerecht. Proef tussendoor af en toe en voeg gerust meer toe als de smaak nog niet heel uitgesproken is!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de wortelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 centimeter. Kook de aardappel- en wortelblokjes in water met zout 5 minuten en giet af.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook, wortel- en aardappelblokjes, de garam masala en kerriepoeder toe en bak op middelhoog vuur 2 minuten.

Stap 3

Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 6-8 minuten sudderen.

Stap 4

Kook ondertussen de eieren naar wens zacht, halfzacht hard. Laat ze schrikken en pel ze.

Stap 5

Verwarm ondertussen de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan, oven of magnetron. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Stap 6

Schep het aardappel-wortelmengsel op de borden. Halveer de eieren en leg op elk bord 2 helften. Leg op elk bord een warm rotivel, bestrooi het geheel met lenteuiringetjes en serveer.