
Romige prei-tagliatelle met pompoenpitten
en venkel-appelsalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) azijn
- 5 gram edelgistvlokken
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 50 milliliter plantaardige kookroom
- 20 gram pompoenpitten
- 100 gram prei
- 100 gram tagliatelle
- 0.5 stuk(s) venkel
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) azijn
- 10 gram edelgistvlokken
- 2 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 40 gram pompoenpitten
- 200 gram prei
- 200 gram tagliatelle
- 1 stuk(s) venkel
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 1.5 stuk(s) appel
- 3 eetlepel(s) azijn
- 15 gram edelgistvlokken
- 3 theelepel(s) mosterd
- 4.5 eetlepel(s) olijfolie
- 150 milliliter plantaardige kookroom
- 60 gram pompoenpitten
- 300 gram prei
- 300 gram tagliatelle
- 1.5 stuk(s) venkel
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 2 stuk(s) appel
- 4 eetlepel(s) azijn
- 20 gram edelgistvlokken
- 4 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 80 gram pompoenpitten
- 400 gram prei
- 400 gram tagliatelle
- 2 stuk(s) venkel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Kook de pasta in lekker zout water, dan hoef je het gerecht op het laatst bijna niet meer verder op smaak te brengen.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Breng een pan water met zout aan de kook voor de pasta. Snijd de venkels in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkels vervolgens dunne reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in reepjes. Doe de appel en venkel samen in een schaal.
Doe de agavesiroop, mosterd, azijn en olie samen in een kommetje en klop met een vork of een garde tot een dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de appel en venkel.
Snijd de prei in halve ringetjes en was zorgvuldig. Kook de tagliatelle beetgaar in het kokende water. Verhit, terwijl de pasta kookt, een scheutje olie in een hapjespan en bak de prei 7-8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de plantaardige kookroom toe als de prei zacht is en breng de saus aan de kook. Laat 2 minuten inkoken op middelhoog vuur.
Neem een kopje kookvocht uit de pastapan. Giet de pasta af en meng door de preisaus in de pan. Voeg eventueel wat pasta-kookvocht toe om de pasta wat smeuïger te maken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over (diepe) borden en bestrooi met de edelgistvlokken en de pompoenpitten. Serveer de venkel-appelsalade er apart bij.