Romige pasta met roomkaas
Vega

Romige pasta met roomkaas

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 10 bosje(s) basilicum
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram roomkaas
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram verse pasta
  • 20 bosje(s) basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram roomkaas
  • 200 gram spinazie
  • 150 gram verse pasta
  • 30 bosje(s) basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 135 gram roomkaas
  • 300 gram spinazie
  • 225 gram verse pasta
  • 40 bosje(s) basilicum
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram roomkaas
  • 500 gram spinazie
  • 300 gram verse pasta

Benodigdheden

  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Tip

Veel delen van groenten en fruit zijn gewoon eetbaar, waaronder de stam van een broccoli. Terwijl dat ding vaak in de prullenbak verdwijnt. Nergens voor nodig.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 2 pannen met water en een snufje zout aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in fijne roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Maak der rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.

Stap 2

Kook de broccoliroosjes beetgaar (5min), giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart (100ml p.p.). Houd de helft van de gekookte broccoli apart. Kook de pasta al dente in ongeveer 4 minuten, giet af en laat goed uitlekken.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit er de rode ui en de knoflook in aan. Voeg er de helft van de broccoliroosjes aan toe en bak op een iets hoger vuur gedurende 4 minuten.

Stap 4

Voeg de spinazie toe en laat fruiten tot deze begint te slinken. Blus af met een scheutje van het bewaarde kookvocht en de roomkaas en laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten. Kruid met zout en peper. Pureer het geheel met behulp van een staafmixer tot een gladde saus.

Stap 5

Scheur 2/3 van de blaadjes basilicum grof en voeg toe aan de saus. Voeg ook de achtergehouden broccoliroosjes toe en meng goed door. Breng nog op smaak met zout en peper.

Stap 6

Schep het geheel in diepe borden en maal er wat peper overheen. Garneer met de rest van de basilicum.