
Romige paddenstoelenstoof met aardpeer
zwarte bonen en rijst
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram aardpeer
- 1 eetlepel(s) bloem
- 15 gram boter
- 125 gram champignons
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 50 milliliter slagroom
- 5 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 milliliter water
- 75 gram wortel
- 75 gram zilvervliesrijst
- 55 gram zwarte bonen uit pak
- 300 gram aardpeer
- 2 eetlepel(s) bloem
- 30 gram boter
- 250 gram champignons
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 100 milliliter slagroom
- 10 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 200 milliliter water
- 150 gram wortel
- 150 gram zilvervliesrijst
- 110 gram zwarte bonen uit pak
- 450 gram aardpeer
- 3 eetlepel(s) bloem
- 45 gram boter
- 375 gram champignons
- 1.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 150 milliliter slagroom
- 15 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 milliliter water
- 225 gram wortel
- 225 gram zilvervliesrijst
- 165 gram zwarte bonen uit pak
- 600 gram aardpeer
- 4 eetlepel(s) bloem
- 60 gram boter
- 500 gram champignons
- 2 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 200 milliliter slagroom
- 20 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 400 milliliter water
- 300 gram wortel
- 300 gram zilvervliesrijst
- 220 gram zwarte bonen uit pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 54.95 per weekTip!
Aardperen hoef je niet te schillen. Veel voedingsstoffen en smaak zit juist in de schil! Alleen even schoonboenen en klaar ben je...
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Boen de aardperen en wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de boter in een braadpan en bak de champignons 4-5 minuten op hoog vuur. Voeg de ui, wortel en aardpeer toe en bak nog 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee.
Ris de blaadjes van tijm van de takjes. Voeg het water, de bouillonblokjes, de tijm en de room toe en breng aan de kook. Laat de champignon-groentestoof zonder deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de stoof en warm nog 2-3 minuten mee. Proef en breng de stoof verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden, schep de romige paddenstoelenstoof erbij en serveer.