Romige kipstoof met aardpeer
Vlees

Romige kipstoof met aardpeer

zwarte bonen en rijst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 gram aardpeer
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 15 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 50 milliliter slagroom
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 milliliter water
  • 75 gram wortel
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 55 gram zwarte bonen uit pak
  • 300 gram aardpeer
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water
  • 150 gram wortel
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 110 gram zwarte bonen uit pak
  • 450 gram aardpeer
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 45 gram boter
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 150 milliliter slagroom
  • 15 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 milliliter water
  • 225 gram wortel
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 165 gram zwarte bonen uit pak
  • 600 gram aardpeer
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram boter
  • 2 stuk(s) bouillonblokje kip
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 200 milliliter slagroom
  • 20 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 milliliter water
  • 300 gram wortel
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 220 gram zwarte bonen uit pak

Tip!

Aardperen hoef je niet te schillen. Veel voedingsstoffen en smaak zit juist in de schil! Alleen even schoonboenen en klaar ben je...

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Boen de aardperen en wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak de ui, wortel en aardpeer 6 minuten op hoog vuur.

Stap 3

Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg het water, de bouillonblokjes en de slagroom toe en breng aan de kook. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de kip en de tijm toe en laat de kip-groentestoof zonder deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes koken.

Stap 4

Doe de zwarte bonen in een zeef, spoel ze af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de stoof en warm nog 2-3 minuten mee. Proef en breng de stoof verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de rijst over de (diepe) borden, schep de kipstoof erbij en serveer.