Romige citroenpasta met palmkool
Vega

Romige citroenpasta met palmkool

en schorseneren

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram palmkool
  • 75 gram pasta penne
  • 250 gram schorseneren
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 15 gram walnoten
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram palmkool
  • 150 gram pasta penne
  • 500 gram schorseneren
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 gram walnoten
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram palmkool
  • 225 gram pasta penne
  • 750 gram schorseneren
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 45 gram walnoten
  • 1 stuk(s) citroen
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram palmkool
  • 300 gram pasta penne
  • 1000 gram schorseneren
  • 2 stuk(s) ui
  • 60 gram walnoten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Trek keukenhandschoenen aan als je de schorseneren gaat schillen. Er komt een kleverig sap vrij waarvan je heel plakkerige handen krijgt. Deze groente werd vroeger niet voor niets keukenmeidenverdriet genoemd.

Testkok Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de schorseneren met een dunschiller. Dat doe je het handigst door ze voor je neer te leggen en met een dunschiller over de hele lengte te schillen en ze steeds een slag te draaien na elke schilbeweging. Spoel de geschilde schorseneren goed af en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter.

Stap 2

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta met de schorseneren in 10-12 minuten gaar

Stap 3

Snipper de ui. Was de palmkool en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. Snijd de palmkool in stukken van 3 cm. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de ui en de palmkool ongeveer 4 minuten tot de palmkool beetgaar is.

Stap 4

Giet de pasta en schorseneren af en vang het kookwater op. Voeg de pasta bij de palmkool in de wok. Doe de crème fraîche erbij en meng door elkaar.

Stap 5

Boen de citroen schoon en rasp het gele deel van de schil boven de pasta en meng erdoor. Voeg eventueel wat kookwater toe om de pasta smeuïger te maken. Breng de pasta verder op smaak met peper en zout en verdeel over de (diepe) borden.

Stap 6

Hak de walnoten grof, verdeel over de borden pasta en serveer.