Romige citroenpasta met palmkool
Vega

Romige citroenpasta met palmkool

walnoot en wortelsalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 60 milliliter crème fraîche
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram palmkool
  • 75 gram pasta penne
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 15 gram walnoten
  • 150 gram wortel
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 120 milliliter crème fraîche
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram palmkool
  • 150 gram pasta penne
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 gram walnoten
  • 300 gram wortel
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 180 milliliter crème fraîche
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram palmkool
  • 225 gram pasta penne
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 45 gram walnoten
  • 450 gram wortel
  • 1 stuk(s) citroen
  • 240 milliliter crème fraîche
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram palmkool
  • 300 gram pasta penne
  • 2 stuk(s) ui
  • 60 gram walnoten
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

heb je een mandoline of een keukenmachine, gebruik die dan om de wortelsalade mee te maken. Dan is het zo gepiept!

Testkok Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de wortel grof en doe in een schaal. Boen de citroen schoon en rasp het gele deel de schil boven een kommetje en houd apart. Pers de citroen uit en meng het sap met de honing. Meng deze dressing door de wortel.

Stap 2

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Snipper de ui. Was de palmkool en snijd de dikke nerf uit het midden van de bladeren. Snijd de palmkool in stukken van 3 cm. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok. Roerbak de ui en de palmkool ongeveer 4 minuten tot de palmkool beetgaar is.

Stap 4

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Voeg de pasta bij de palmkool in de wok. Meng de crème fraîche en de citroenrasp erdoor en eventueel een scheut kookwater van de pasta om het geheel wat smeuïger te maken. Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel over de (diepe) borden.

Stap 5

Hak de walnoten grof, verdeel over de borden pasta en serveer met de wortelsalade erbij.