Roerbak bobotie
met linzen, boontjes en rijst
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 2 eetlepel(s) chutney
- 75 gram gedroogde donkergroene linzen
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 100 gram rijst
- 50 milliliter slagroom
- 150 gram sperziebonen
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 4 eetlepel(s) chutney
- 150 gram gedroogde donkergroene linzen
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 eetlepel(s) olie
- 200 gram rijst
- 100 milliliter slagroom
- 300 gram sperziebonen
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 6 eetlepel(s) chutney
- 225 gram gedroogde donkergroene linzen
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 300 gram rijst
- 150 milliliter slagroom
- 450 gram sperziebonen
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 8 eetlepel(s) chutney
- 300 gram gedroogde donkergroene linzen
- 2 stuk(s) gele ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 400 gram rijst
- 200 milliliter slagroom
- 600 gram sperziebonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip!
Je kunt elke chutney gebruiken die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan pruimenchutney of uienchutney. Je zou zelfs een lepel abrikozenjam door de bobotie kunnen doen.
inkoper Evelien
Bereidingswijze
Doe de linzen in een pan met ruim koud water met zout en breng aan de kook. Kook de linzen in 15-18 minuten gaar en giet af. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes.
Breng een pan water aan de kook en kook de boontjes 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en bak de uien ca. 5 min.. Voeg de bobotiekruiden, slagroom, appel, sperziebonen en de helft van de chutney toe en roerbak nog een 3-4 minuten. Voeg de linzen toe en warm nog 2 minuten goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.