Roerbak bobotie
met boontjes en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 120 gram gemengd gehakt
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 2 eetlepel(s) pompoenchutney
- 100 gram rijst
- 50 milliliter slagroom
- 150 gram sperziebonen
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 1 stuk(s) gele ui
- 240 gram gemengd gehakt
- 1 eetlepel(s) olie
- 4 eetlepel(s) pompoenchutney
- 200 gram rijst
- 100 milliliter slagroom
- 300 gram sperziebonen
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 360 gram gemengd gehakt
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 6 eetlepel(s) pompoenchutney
- 300 gram rijst
- 150 milliliter slagroom
- 450 gram sperziebonen
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
- 2 stuk(s) gele ui
- 480 gram gemengd gehakt
- 2 eetlepel(s) olie
- 8 eetlepel(s) pompoenchutney
- 400 gram rijst
- 200 milliliter slagroom
- 600 gram sperziebonen
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip!
chutney over? Serveer die dan eens bij de borrel als dip bij een chipje of een blokje kaas.
inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes.
Breng een pan water aan de kook en kook de boontjes 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul op hoog vuur. Voeg de bobotiekruiden, slagroom, appel, sperziebonen en de helft van de chutney toe en roerbak nog een 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.