Roerbak bobotie
Vlees

Roerbak bobotie

met boontjes en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 2 eetlepel(s) chutney
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 100 gram rijst
  • 120 gram rundergehakt
  • 50 milliliter slagroom
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 4 eetlepel(s) chutney
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 200 gram rijst
  • 240 gram rundergehakt
  • 100 milliliter slagroom
  • 300 gram sperziebonen
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 6 eetlepel(s) chutney
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 300 gram rijst
  • 360 gram rundergehakt
  • 150 milliliter slagroom
  • 450 gram sperziebonen
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) bobotie kruiden
  • 8 eetlepel(s) chutney
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 400 gram rijst
  • 480 gram rundergehakt
  • 200 milliliter slagroom
  • 600 gram sperziebonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt elke chutney gebruiken die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan pruimenchutney of uienchutney. Je zou zelfs een lepel abrikozenjam door de bobotie kunnen doen.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snipper de uien. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appelkwarten in blokjes.

Stap 3

Breng een pan water aan de kook en kook de boontjes 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in ca. 5 minuten rul op hoog vuur. Voeg de bobotiekruiden, slagroom, appel, sperziebonen en de helft van de chutney toe en roerbak nog een 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de rijst over de borden en schep de roerbak-bobotie erbij. Schep op elk bord nog een lepel chutney en serveer.