Risotto van pareltarwe
Vegan

Risotto van pareltarwe

met knolselderij en witlof

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 375 stuk(s) groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 100 gram pareltarwe
  • 25 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 15 gram pompoenpitten
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) witlof
  • 750 stuk(s) groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 200 gram pareltarwe
  • 50 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 30 gram pompoenpitten
  • 100 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 4 stuk(s) witlof
  • 1075 stuk(s) groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 300 gram pareltarwe
  • 75 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 45 gram pompoenpitten
  • 150 gram rucola
  • 1 stuk(s) ui
  • 6 stuk(s) witlof
  • 1500 stuk(s) groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 400 gram pareltarwe
  • 100 eetlepel(s) parmezaanse kaas
  • 60 gram pompoenpitten
  • 200 gram rucola
  • 2 stuk(s) ui
  • 8 stuk(s) witlof

Tip

Laat de Parmezaanse kaas weg, of vervang het met vegan-kaas om het gerecht veganistisch te maken.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Fruit in de braadpan de ui, de knoflook en de knolselderijblokjes aan in een scheutje olijfolie. Voeg de pareltarwe toe, fruit deze 1 minuut mee, voeg de helft van de bouillon toe, plaatst de deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuurtje sudderen tot de bouillon is opgenomen.

Stap 2

Voeg net als bij een normale risotto tussendoor telkens een beetje bouillon toe tot de pareltarwe gaar is na ongeveer 20-25 minuten. De kooktijd kan variëren door de hoogte van het vuur en het telkens toevoegen van bouillon, dus controleer of de tarwekorrel na 20 minuten zacht is of laat nog 5 minuten extra op het vuur staan.

Stap 3

Snijd ondertussen de witlof en de helft van de rucola in dunne reepjes. Rooster ook ondertussen de pompoenpitjes in een pan met een scheutje olijfolie tot de goed verkleurd zijn en haal ze direct weer uit de pan om verbranden te voorkomen.

Stap 4

Voeg als de pareltarwe gaar is de witlof en de gesneden rucola toe en laat het geheel nog nastoven tot de witlof een beetje zacht en gaar is. Dit duurt ongeveer 3 minuten, de witlof is gaar wanneer deze begint te slinken.

Stap 5

Als de witlof gaar is meng je de helft van de geraspte Parmezaanse kaas door de pareltarwe en breng het op smaak met peper en zout.

Stap 6

Serveer de “risotto” met de geroosterde pompoenpitjes en garneer af met de rest van de rucola en de Parmezaanse kaas.