Rendang van spitskool
met pinda's en atjar tjampoer
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram atjar
- 1 stuk(s) eieren
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 10 gram pinda's
- 25 gram rendangpasta
- 75 gram rijst
- 0.25 stuk(s) rode peper
- 0.5 stuk(s) spitskool
- 150 gram atjar
- 2 stuk(s) eieren
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 20 gram pinda's
- 50 gram rendangpasta
- 150 gram rijst
- 0.5 stuk(s) rode peper
- 1 stuk(s) spitskool
- 225 gram atjar
- 3 stuk(s) eieren
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 6 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 30 gram pinda's
- 75 gram rendangpasta
- 225 gram rijst
- 0.75 stuk(s) rode peper
- 1.5 stuk(s) spitskool
- 300 gram atjar
- 4 stuk(s) eieren
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 8 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 40 gram pinda's
- 100 gram rendangpasta
- 300 gram rijst
- 1 stuk(s) rode peper
- 2 stuk(s) spitskool
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip!
Dit gerecht is een Boerschappen-klassieker die we jullie graag nog een keer voorschotelen. Het heeft ietsje meer tijd nodig, dus begin op tijd met koken!
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de spitskoolreepjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 3 minuten mee.
Voeg de kokosmelk en ketjap toe en meng door de kool. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten koken zodat het vocht grotendeels verdampt en je een lekkere sticky rendang krijgt. Roer regelmatig door.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in een steelpan de eieren naar wens zacht, halfzacht of hard (6, 7 of 8 minuten). Laat ze schrikken en pel ze.
Rooster de pinda's ongeveer 4 minuten in een droge koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Schep de rijst en de rendang op de borden. Strooi de pinda's over het gerecht. Halveer de eieren en leg 2 helften op elke bord. Serveer met de atjar.