Rendang van spitskool met biefpuntjes
Vlees

Rendang van spitskool met biefpuntjes

en atjar tjampoer

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram Spitskool (gr)
  • 75 gram atjar
  • 100 gram biefpuntjes
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 25 gram rendangpasta
  • 75 gram rijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 600 gram Spitskool (gr)
  • 150 gram atjar
  • 200 gram biefpuntjes
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 50 gram rendangpasta
  • 150 gram rijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 900 gram Spitskool (gr)
  • 225 gram atjar
  • 300 gram biefpuntjes
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 75 gram rendangpasta
  • 225 gram rijst
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1200 gram Spitskool (gr)
  • 300 gram atjar
  • 400 gram biefpuntjes
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 100 gram rendangpasta
  • 300 gram rijst
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog pinda's in huis? Strooi die dan vlak voor serveren over de rendang voor een extra hartig en knapperig accent.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de spitskool in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof.

Stap 2

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de spitskoolreepjes toe en bak 5 minuten mee. Voeg de rendangpasta toe en bak nog 3 minuten mee.

Stap 3

Voeg de kokosmelk en ketjap toe en meng door de kool. Breng het geheel aan de kook en laat 30 minuten koken zodat het vocht grotendeels verdampt en je een lekkere sticky rendang krijgt. Roer regelmatig door.

Stap 4

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Stap 5

Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Bestrooi de biefpuntjes met peper en zout naar smaak en bak ze 2-3 minuten op hoog vuur. Neem ze vervolgens uit de pan.

Stap 6

Schep de rijst en de spitskoolrendang op de borden. Verdeel de biefpuntjes over de borden. Serveer de atjar er apart bij.