Ramen met Chinese kool
shiitake en tofu
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) Chinese kool
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 500 milliliter kokend water
- 1 stuk(s) misobouillonblokje
- 25 gram shiitake
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 50 gram tofu
- 60 gram woknoedels
- 100 gram wortel
- 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.5 stuk(s) Chinese kool
- 1 teentje(s) knoflook
- 1000 milliliter kokend water
- 2 stuk(s) misobouillonblokje
- 50 gram shiitake
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 100 gram tofu
- 120 gram woknoedels
- 200 gram wortel
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 0.75 stuk(s) Chinese kool
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1500 milliliter kokend water
- 3 stuk(s) misobouillonblokje
- 75 gram shiitake
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram tofu
- 180 gram woknoedels
- 300 gram wortel
- 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 stuk(s) Chinese kool
- 2 teentje(s) knoflook
- 2000 milliliter kokend water
- 4 stuk(s) misobouillonblokje
- 100 gram shiitake
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 200 gram tofu
- 240 gram woknoedels
- 400 gram wortel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Wil je een wat complexere en meer exotische smaak aan de bouillon geven? Laat dan wat specerijen zoals steranijs, een kaneelstokje en/of een stukje gember meetrekken als je de bouillon maakt.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel even af met koud water.
Snijd de Chinese kool in reepjes van 2 cm breed. Snijd de shiitake in dunne reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de plakjes vervolgens in reepjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake met de knoflook 3-4 min op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit opnieuw een scheut olie en roerbak de kool en de wortel in circa 3 minuten beetgaar.
Maak een bouillon van het water en de bouillonblokje(s).
Verdeel de noedels over ruime kommen of diepe borden. Schep er de gebakken kool en wortel op en vervolgens de shiitake. Snijd de tofu in dunne plakjes en leg in de kommen. Schenk de hete bouillon in de kommen. Besprenkel de tofuplakjes met de sojasaus en serveer.
Zet eventueel sojasaus op tafel zodat iedereen zijn eigen ramen verder op smaak kan brengen.