Ramen met Chinese kool
Vega

Ramen met Chinese kool

en ei

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) Chinese kool
  • 2 stuk(s) eieren
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter kokend water
  • 1 stuk(s) misobouillonblokje
  • 25 gram shiitake
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 60 gram woknoedels
  • 100 gram wortel
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.5 stuk(s) Chinese kool
  • 4 stuk(s) eieren
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1000 milliliter kokend water
  • 2 stuk(s) misobouillonblokje
  • 50 gram shiitake
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 120 gram woknoedels
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.75 stuk(s) Chinese kool
  • 6 stuk(s) eieren
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1500 milliliter kokend water
  • 3 stuk(s) misobouillonblokje
  • 75 gram shiitake
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 180 gram woknoedels
  • 300 gram wortel
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 8 stuk(s) eieren
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2000 milliliter kokend water
  • 4 stuk(s) misobouillonblokje
  • 100 gram shiitake
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 240 gram woknoedels
  • 400 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je een wat complexere en meer exotische smaak aan de bouillon geven? Laat dan wat specerijen zoals steranijs, een kaneelstokje en/of een stukje gember meetrekken als je de bouillon maakt.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel even af met koud water. Kook de eieren naar wens zacht, halfzacht of hard. Laat schrikken en pel ze.

Stap 2

Snijd de Chinese kool in reepjes van 2 cm breed. Snijd de shiitake in dunne reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de plakjes vervolgens in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake met de knoflook 3-4 min op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit opnieuw een scheut olie en roerbak de kool en de wortel in circa 3 minuten beetgaar.

Stap 4

Maak een bouillon van het water, bouillonblokje(s) en de sojasaus.

Stap 5

Verdeel de noedels over ruime kommen of diepe borden. Schep er de gebakken kool en wortel op en vervolgens de shiitake. Halveer de eieren en verdeel de helften over de kommen. Schenk de kokendhete bouillon in de kommen en serveer.

Stap 6

Zet eventueel sojasaus op tafel zodat iedereen zijn eigen ramen verder op smaak kan brengen.