Ramen met Chinese kool
Vlees

Ramen met Chinese kool

en Zeeuws spek

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) Chinese kool
  • 30 gram Zeeuws spek
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter kokend water
  • 25 gram shiitake
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 60 gram woknoedels
  • 100 gram wortel
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.5 stuk(s) Chinese kool
  • 60 gram Zeeuws spek
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1000 milliliter kokend water
  • 50 gram shiitake
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 120 gram woknoedels
  • 200 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 0.75 stuk(s) Chinese kool
  • 90 gram Zeeuws spek
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1500 milliliter kokend water
  • 75 gram shiitake
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 180 gram woknoedels
  • 300 gram wortel
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 stuk(s) Chinese kool
  • 120 gram Zeeuws spek
  • 2 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2000 milliliter kokend water
  • 100 gram shiitake
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 240 gram woknoedels
  • 400 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Wil je een wat complexere en meer exotische smaak aan de bouillon geven? Laat dan wat specerijen zoals steranijs, een kaneelstokje en/of een stukje gember meetrekken als je de bouillon maakt.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel even af met koud water.

Stap 2

Snijd de Chinese kool in reepjes van 2 cm breed. Snijd de shiitake in dunne reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en snijd de plakjes vervolgens in reepjes. Snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitake met de knoflook 3-4 min op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit opnieuw een scheut olie en roerbak de kool en de wortel in circa 3 minuten beetgaar.

Stap 4

Maak een bouillon van het water, bouillonblokje(s) en de sojasaus.

Stap 5

Verdeel de noedels over ruime kommen of diepe borden. Schep er de gebakken kool en wortel op en vervolgens de shiitake. Leg de plakjes buikspek dakpansgewijs in de kommen.

Stap 6

Schenk de kokendhete bouillon in de kommen en serveer. Zet eventueel sojasaus op tafel zodat iedereen zijn eigen ramen verder op smaak kan brengen.