
Raapstelenstamppot met koolraap
en gekookt eitje
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram aardappel(en)
- 15 gram boter
- 1 stuk(s) eieren
- 150 gram koolraap
- 50 milliliter melk
- 0.5 bosje(s) raapstelen
- 1 stuk(s) ui
- 300 gram aardappel(en)
- 30 gram boter
- 2 stuk(s) eieren
- 300 gram koolraap
- 100 milliliter melk
- 1 bosje(s) raapstelen
- 2 stuk(s) ui
- 450 gram aardappel(en)
- 45 gram boter
- 3 stuk(s) eieren
- 450 gram koolraap
- 150 milliliter melk
- 1.5 bosje(s) raapstelen
- 3 stuk(s) ui
- 600 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 4 stuk(s) eieren
- 600 gram koolraap
- 200 milliliter melk
- 2 bosje(s) raapstelen
- 4 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip!
Wil je (vega) jus bij je stamppot, dan kun je die eenvoudig zelf maken: Verhit wat olie in een pan en bak 1 fijngesnipperde ui goudbruin. Voeg 1 el bloem toe en bak even mee. Schenk er 250 ml groentebouillon bij en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met sojasaus en eventueel mosterd, peper en tijm. Laat 5 min pruttelen.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en de koolraap en snijd ze in gelijke stukken. Snipper de uien.
Kook de aardappelen, koolraap en gesnipperde ui in een pan met ruim water en een snuf zout in 20-25 minuten gaar.
Kook de eieren naar wens gaar: 6½ min: eiwit hard, dooier zacht, 7 min: eiwit hard, dooier halfzacht, 8 min: eiwit en dooier hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Snijd de onderste centimeter van de bosjes raapstelen. Snijd de raapstelen in stukken van ca. 3 cm en was en droog ze zorgvuldig.
Giet de aardappelen, koolraap en uien af en doe terug in de pan. Voeg de melk en roomboter toe en stamp met een pureestamper tot een smeuïge puree.
Zet de pan op laag vuur en voeg de raapstelen in delen toe. Roer ze met een spatel door de puree tot ze iets geslonken zijn. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Schep de raapstelenstamppot op de borden. Halveer de gekookte eieren, leg 2 helften op elk bord en serveer. Lekker met jus (zie tip!)