Quinoasalade met romige kip
Vlees

Quinoasalade met romige kip

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 190 stuk(s) kipfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 stuk(s) peer
  • 100 mililiter plantaardige kookroom
  • 65 gram quinoa
  • 100 gram spinazie
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 380 stuk(s) kipfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 stuk(s) peer
  • 200 mililiter plantaardige kookroom
  • 125 gram quinoa
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 570 stuk(s) kipfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 1.5 stuk(s) peer
  • 300 mililiter plantaardige kookroom
  • 190 gram quinoa
  • 200 gram spinazie
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 760 stuk(s) kipfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) peer
  • 400 mililiter plantaardige kookroom
  • 250 gram quinoa
  • 200 gram spinazie

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline of kaasschaaf
  • 2 bakpannen
  • kookpan

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 3 minuten de koolrabiblokjes toe aan de quinoa. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Pel de knoflook en de ui, hak de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.

Stap 2

Schaaf daarna de mini komkommers in linten met een dunschiller. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijdt in lange dunne partjes.

Stap 3

Giet de koolrabiblokjes met de quinoa af en spoel kort af onder de kraan en laat het uitlekken.

Stap 4

Verwarm in een bakpan een scheutje olijfolie en bak hierin de kipfilet, knoflook en ui gaar in 4 minuten.

Stap 5

Voeg de kookroom toe en laat dit 1 minuut doorkoken en breng de roomsaus op smaak met peper en zout.

Stap 6

Was de spinazie grondig, verdeel over de borden en schep de gekookte quinoa met koolrabi hierover. Verdeel hierover de peer en de komkommerlinten en schep hierover de kip met de ui en de roomsaus.