Quinoasalade met gebakken zalm
Vis

Quinoasalade met gebakken zalm

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 stuk(s) biet(en)
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 5 gram munt
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram quinoa
  • 120 gram zalmfilet
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 1 stuk(s) biet(en)
  • 2 theelepel(s) honing
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) limoen
  • 10 gram munt
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram quinoa
  • 240 gram zalmfilet
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 1.5 stuk(s) biet(en)
  • 3 theelepel(s) honing
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 15 gram munt
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram quinoa
  • 360 gram zalmfilet
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 2 stuk(s) biet(en)
  • 4 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) limoen
  • 20 gram munt
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram quinoa
  • 480 gram zalmfilet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Bak de zalm op de huid en laat hem stilliggen in de pan. Draai de zalm pas om wanneer het tot de helft lichter kleurt.

Boerschappen

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de quinoa in 8-10 minuten gaar in water met een snuf zout.Giet af en spoel af met koud water.

Stap 2

Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in dunne plakjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes in reepjes. Schil de bietjes met een dunschiller en snijd ze vervolgens in flinterdunne plakjes. Gebruik een mandoline of keukenmachine als je die hebt. Doe alle groenten en munt in een ruime schaal en meng de quinoa erdoor.

Stap 3

Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de salade. Pers de vrucht uit en doe het sap in een kommetje, samen met de olijfolie en de honing. Klop met een vork of garde tot een dressing en meng door de salade.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 6-8 minuten. Keer halverwege. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Stap 5

Schep de salade op de borden, leg de zalm erbij en serveer.