Pulled beekriddermoot met wortelcrème, witlof en rammenas
Vis

Pulled beekriddermoot met wortelcrème, witlof en rammenas

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 140 gram beekridder
  • 5 gram dragon
  • 100 gram linzen
  • 100 stuk(s) rammenas
  • 150 gram waspeen
  • 1.5 stuk(s) witlof
  • 280 gram beekridder
  • 10 gram dragon
  • 200 gram linzen
  • 200 stuk(s) rammenas
  • 300 gram waspeen
  • 3 stuk(s) witlof
  • 420 gram beekridder
  • 15 gram dragon
  • 300 gram linzen
  • 300 stuk(s) rammenas
  • 450 gram waspeen
  • 4.5 stuk(s) witlof
  • 560 gram beekridder
  • 20 gram dragon
  • 400 gram linzen
  • 400 stuk(s) rammenas
  • 600 gram waspeen
  • 6 stuk(s) witlof

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • staafmixer
  • mandoline of kaasschaaf
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • hapjespan
  • vork
  • salade kom

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Zet een pan met water op om de wortel in de koken voor de wortel crème. Haal de vis uit de koeling. Dep hem droog, leg hem in een ovenschaal en kruid de vis met de kruidenolie, peper en zout. Spoel de linzen in een zeef. Schil en was de rammenas.

Stap 2

Meng voor een snelle dressing 1 deel lekkere witte wijnazijn met 3 delen olie in de saladekom. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Schaaf dunne plakjes van de rammenas en leg deze samen met de linzen in de saladekom. Kruid met blaadjes dragon, peper en zout. Schil en snijd de waspeen in schuine plakken van 1-2 cm. Kruid de helft van de waspeen met olijfolie, peper en zout. Kook de andere helft van de waspeen in de pan met kokend water gaar in 6-8 minuten. Pureer tot mooie gladde wortel crème samen met wat kookvocht. Proef en breng op smaak met peper en zout. Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere hartjes.

Stap 4

Zet de ovenschaal met vis 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwarm de hapjespan op hoog vuur met een scheutje olie. Bak de witlof 1-2 minuten op de snijkant, draai het vuur laag en laat de witlof met de deksel op de pan rustig 6-8 minuten garen. Voeg de laatste 2 minuten de honing toe.

Stap 5

Verwarm nu ook de grillpan. Grill de worteltjes in 6-8 minuten gaar. Zorg voor mooie grillstreepjes.

Stap 6

Trek de beekriddermoot uit elkaar met twee vorken. Verwijder de graatjes en serveer de beekridder samen met de wortel crème en gebakken witlof