Preirisotto met geroosterde aardpeer
en oudekaaskletskoppen
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram aardpeer
- 75 gram blue japonrijst
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 25 gram geraspte kaas
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram prei
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 250 milliliter water
- 200 gram aardpeer
- 150 gram blue japonrijst
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 50 gram geraspte kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram prei
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 500 milliliter water
- 300 gram aardpeer
- 225 gram blue japonrijst
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 75 gram geraspte kaas
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 450 gram prei
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 750 milliliter water
- 400 gram aardpeer
- 300 gram blue japonrijst
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 100 gram geraspte kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram prei
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 1000 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Deze week twee tips! 1). De hoeveelheid bouillon is een indicatie. Het kan zijn dat je iets meer of minder vocht nodig hebt. 2). Laat de kletskoppen even afkoelen, dan worden ze knapperig.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de knoflook fijn en meng met de olie. Boen de aardperen schoon en snijd ze in blokjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en rooster 30 min. in de oven.
Maak in een pan de groentebouillon van het water en de bouillonblokjes. Houd de bouillon tegen de kook aan.
Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig het zand eruit. Verhit de boter in een kookpan (bij voorkeur met dikke bodem) en bak de risottorijst op laag vuur tot de korrels er glazig uitzien. Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee.
Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst. De risotto is klaar als de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar.
Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier. Leg de geraspte kaas in bergjes (3 p.p.) op het bakpapier. Bak 5 min. in de oven. Laat ze iets afkoelen.
Verdeel de risotto over de (diepe) borden. Neem de aardpeer uit de oven en verdeel over de risotto. Verdeel de oudekaas-kletskoppen eroverheen en serveer.