Preirisotto
met champignons en geitenkaas
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 50 gram champignons
- 30 gram geitenkaas
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 250 milliliter kokend water
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 5 gram peterselie
- 75 gram risottorijst
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 100 gram wortel
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 100 gram champignons
- 60 gram geitenkaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 500 milliliter kokend water
- 1 stuk(s) korte prei
- 10 gram peterselie
- 150 gram risottorijst
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram wortel
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 150 gram champignons
- 90 gram geitenkaas
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 750 milliliter kokend water
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 15 gram peterselie
- 225 gram risottorijst
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram wortel
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 200 gram champignons
- 120 gram geitenkaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 1000 milliliter kokend water
- 2 stuk(s) korte prei
- 20 gram peterselie
- 300 gram risottorijst
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip!
Het kan zijn dat je uiteindelijk niet alle bouillon nodig hebt. Begin na een minuut of 15 te checken of de rijst al gaar is. De rijst moet net gaar zijn en de risotto dik vloeibaar.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de prei in dunne halve ringen en was zorgvuldig. Snijd de champignons in plakjes, de wortel in blokjes en snijd de knoflook fijn. Maak groentebouillon van de bouillonblokjes en het kokend water. Rasp de geitenkaas. Hak de peterselie fijn.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei, wortel en knoflook toe en bak ongeveer 4 minuten tot de prei zacht is. Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten mee tot de champignons zacht zijn.
Voeg de risottorijst toe en bak, al roerend, 2 minuten tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg een soeplepel hete groentebouillon toe aan de risottorijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen. Blijf dit herhalen, telkens een soeplepel bouillon toevoegend en roerend, tot de rijst bijna gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geraspte geitenkaas en de rest van de boter door de risotto. Breng, indien nodig, verder op smaak met zout en peper.
Schep de risotto in (diepe) borden, bestrooi met de rest van de kaas en de peterselie en serveer.