Pompoen-viscurry
met rijst
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) garam masala
- 20 gram gember
- 50 milliliter kokend water
- 100 milliliter kokosmelk
- 120 gram koolvis
- 150 gram pompoen oranje
- 100 gram rijst
- 50 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 2 theelepel(s) garam masala
- 40 gram gember
- 100 milliliter kokend water
- 200 milliliter kokosmelk
- 240 gram koolvis
- 300 gram pompoen oranje
- 200 gram rijst
- 100 gram spinazie
- 1 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 3 theelepel(s) garam masala
- 60 gram gember
- 150 milliliter kokend water
- 300 milliliter kokosmelk
- 360 gram koolvis
- 450 gram pompoen oranje
- 300 gram rijst
- 150 gram spinazie
- 1.5 stuk(s) ui
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 theelepel(s) garam masala
- 80 gram gember
- 200 milliliter kokend water
- 400 milliliter kokosmelk
- 480 gram koolvis
- 600 gram pompoen oranje
- 400 gram rijst
- 200 gram spinazie
- 2 stuk(s) ui
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Gember over? Maak er gemberthee van! Doe een paar plakjes gember in een mok en schenk er kokend water over. Je kunt ook wat gember doen in het noedelgerecht van deze week!
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer ondertussen de pompoen en schep de pitten en draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Schrap het velletje van de gember en snijd de gember fijn. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan. Bak de ui, pompoen en gember 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de garam masala toe en bak 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de vis in blokjes en voeg toe aan de curry. Laat 4-5 minuten meekoken tot de vis gaar is.
Voeg als laatste de spinazie toe aan de pompoencurry en warm nog 2 minuten door tot de spinazie net geslonken is.
Verdeel de rijst over de borden en schep de pompoen-viscurry erbij en serveer.