Polenta
Vega

Polenta

Met champignons, witte bonen en regenboog wortel

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 25 gram extra belegen kaas
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 200 stuk(s) groentebouillon
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 135 gram pastasaus knoflook
  • 10 gram peterselie
  • 45 gram polenta
  • 100 gram witte bonen
  • 50 gram extra belegen kaas
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 400 stuk(s) groentebouillon
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram pastasaus knoflook
  • 15 gram peterselie
  • 90 gram polenta
  • 200 gram witte bonen
  • 75 gram extra belegen kaas
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 600 stuk(s) groentebouillon
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 360 gram pastasaus knoflook
  • 20 gram peterselie
  • 135 gram polenta
  • 300 gram witte bonen
  • 100 gram extra belegen kaas
  • 800 gram gekleurde wortelen
  • 800 stuk(s) groentebouillon
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 550 gram pastasaus knoflook
  • 25 gram peterselie
  • 180 gram polenta
  • 400 gram witte bonen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan
  • maatbeker
  • rasp

Tip

Heb je geen skillet of ovenbestendige bakpan dan kun je een bakpan en een bakblik voor de wortels gebruiken.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200-220 graden met boven de grillstand aan. Schil de wortels en snijd hele dikke wortels in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in de skillet en bak de wortels 4-5 minuten rondom. Kruid met peper en zout. Schuif de skillet in de oven en rooster de wortels 15-20 minuten.

Stap 2
Stap 2

Poets de kastanjechampignons en snijd in kleine blokjes. Let op, want je gebruikt de oesterzwammen en peterselie in een ander recept. Was de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn. Spoel de bonen af.

Stap 3
Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie. Bak de kastanjechampignons 3-4 minuten. Voeg de bonen en de tomatensaus toe en laat het geheel op laag vuur stoven tot het serveren.

Stap 4
Stap 4

Roer af en toe goed door. Proef en kruid met ┬ż van de peterselie, peper en zout.

Stap 5
Stap 5

Breng ondertussen de aangegeven hoeveelheid bouillon aan de kook. Voeg al roerend de polenta toe en laat 3 minuten op laag vuur gaar worden. Blijf in de pan roeren.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de polenta en de champignons met bonen over de borden. Serveer samen met de geroosterde wortels. Maak het gerecht af met de achtergehouden peterselie en rasp er als laatste wat kaas over.