Polenta met lamsoor
Vega

Polenta met lamsoor

rode biet en feta

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 50 gram lamsoren
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram polenta
  • 150 gram rode bieten
  • 30 gram schapenfeta
  • 200 milliliter water
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 50 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 80 gram polenta
  • 300 gram rode bieten
  • 60 gram schapenfeta
  • 400 milliliter water
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 75 gram boter
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 gram polenta
  • 450 gram rode bieten
  • 90 gram schapenfeta
  • 600 milliliter water
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsoren
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 160 gram polenta
  • 600 gram rode bieten
  • 120 gram schapenfeta
  • 800 milliliter water
  • 100 gram zonnebloempitten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 21.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Hoe dunner de partjes biet, des te sneller ze garen. Snijd ze dus niet te dik, dan heb je dit gerecht binnen een half uur op tafel staan!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Schil de bietjes of boen ze schoon en snijd ze in partjes. Doe de olijfolie in een bakje en pers er de knoflook boven. Meng door elkaar en besprenkel de bietjes met de knoflookolie. Bestrooi ze met wat zout en rooster de bietjes 20-25 minuten in de oven.

Stap 3

Doe het water en het bouillonblokje in een pan en breng aan de kook. Voeg, als het bouillonblokje is opgelost, al roerende met een pollepel de polenta toe. Laat ongeveer 3 minuten op laag vuur al roerend doorkoken tot de polenta is ingedikt.

Stap 4

Zet het vuur uit en roer de boter door de polenta. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de lamsoren 1-2 minuten.

Stap 6

Neem de bieten uit de oven. Schep de polenta in ruime kommen of diepe borden. Verdeel de geroosterde bietjes en lamsoor erover. Verkruimel de feta erover, bestrooi met de zonnebloempitten en serveer.