Poke bowl
Vlees

Poke bowl

met gegaarde varkenswang

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 1 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.25 stuk(s) paksoi
  • 75 gram parboiled rijst
  • 1.5 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 75 gram wortel
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 2 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 150 gram parboiled rijst
  • 3 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 3 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 3 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.75 stuk(s) paksoi
  • 225 gram parboiled rijst
  • 4.5 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 225 gram wortel
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 4 stuk(s) gegaarde varkenswang
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 300 gram parboiled rijst
  • 6 eetlepel(s) sweet chilisaus
  • 300 gram wortel
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

We hadden eigenlijk radijs bedacht in deze buddha bowl, maar die bleek nog niet helemaal klaar te zijn voor de box. Gelukkig, zijn er al wel komkommers; ook lekker fris en lenteachtig, toch?

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Doe de varkenswangen met het vocht uit de verpakking in een pan. Verwarm op middelhoog vuur tot het vocht bijna helemaal verdampt is. Voeg de ketjap toe en verwarm samen op laag vuur tot de ketjap een sticky laagje om het vlees vormt.

Stap 3

Rasp ondertussen de wortel grof en meng met de azijn en de helft van de sweet chilisaus. Snijd de komkommer in plakjes, snijd de paksoi in stukjes en de knoflook fijn.

Stap 4

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook 10 seconden. Voeg de paksoi toe en roerbak in 2-3 minuten beetgaar.

Stap 5

Poke bowls opmaken. Verdeel de rijst over ruime kommen en verdeel de wortelsalade, geroerbakte paksoi en plakjes komkommer erover. Leg in elke kom een varkenswang.

Stap 6

Meng de mayonaise met de rest van de sweet chilisaus en een klein beetje water. Besprenkel de poké bowls zigzaggend met de sweetchili-mayo en serveer.