Pittige Koreaanse zalm
met paksoi en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram Gochujang pasta
- 1 theelepel(s) honing
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 100 gram rijst
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram zalmfilet
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 30 gram Gochujang pasta
- 2 theelepel(s) honing
- 1 stuk(s) paksoi
- 200 gram rijst
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram zalmfilet
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 45 gram Gochujang pasta
- 3 theelepel(s) honing
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 300 gram rijst
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram zalmfilet
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 60 gram Gochujang pasta
- 4 theelepel(s) honing
- 2 stuk(s) paksoi
- 400 gram rijst
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram zalmfilet
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Een beetje rosé gebakken is zalmfilet op zijn lekkerst. Je kunt dit checken door de vis tijdens het bakken voorzichtig met 2 vorken een stukje uit elkaar te trekken en te kijken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de paksoi in stukken van 3 cm. Doe de gochujang in een kommetje en voeg de honing en een scheutje water toe.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en leg de zalm in de pan met de velkant naar beneden. Bestrijk de bovenkant met wat van het gochujang-mengsel. Bak de zalm 5 minuten, keer vervolgens om en bak nog 2-3 minuten. Houd goed in de gaten dat de zalm niet verbrandt.
Verhit ondertussen een scheut olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten, voeg dan de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 2 minuten
Schep de rijst om met de rest van het gochujangmengsel en verdeel over de borden. Leg de zalm en de paksoi erbij en serveer.