Pittige Koreaanse zalm
Vis

Pittige Koreaanse zalm

met paksoi en rijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram Gochujang pasta
  • 1 theelepel(s) honing
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 30 gram Gochujang pasta
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 200 gram rijst
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 45 gram Gochujang pasta
  • 3 theelepel(s) honing
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram zalmfilet
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 60 gram Gochujang pasta
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 400 gram rijst
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram zalmfilet
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Een beetje rosé gebakken is zalmfilet op zijn lekkerst. Je kunt dit checken door de vis tijdens het bakken voorzichtig met 2 vorken een stukje uit elkaar te trekken en te kijken.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui en snijd de paksoi in stukken van 3 cm. Doe de gochujang in een kommetje en voeg de honing en een scheutje water toe.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een koekenpan en leg de zalm in de pan met de velkant naar beneden. Bestrijk de bovenkant met wat van het gochujang-mengsel. Bak de zalm 5 minuten, keer vervolgens om en bak nog 2-3 minuten. Houd goed in de gaten dat de zalm niet verbrandt.

Stap 4

Verhit ondertussen een scheut olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten, voeg dan de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 2 minuten

Stap 5

Schep de rijst om met de rest van het gochujangmengsel en verdeel over de borden. Leg de zalm en de paksoi erbij en serveer.