
Pita vegan kebab
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 90 gram Vegan kebab
- 100 gram champignons
- 1 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 30 mililiter volle yoghurt
- 180 gram Vegan kebab
- 200 gram champignons
- 2 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 60 mililiter volle yoghurt
- 270 gram Vegan kebab
- 300 gram champignons
- 3 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 6 stuk(s) volkoren pitabrood
- 90 mililiter volle yoghurt
- 360 gram Vegan kebab
- 400 gram champignons
- 4 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 8 stuk(s) volkoren pitabrood
- 120 mililiter volle yoghurt
Tip
Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn. Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder het eventueel aanwezige zand op de champignons en snijd de champignons in plakjes.
Verhit olie in een hapjespan en voeg de helft van de ui en knoflook toe. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg de vegan kebab toe en bak 10 minuten op hoog vuur.
Verwarm in een andere hapjespan olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook. Voeg de gesneden paprika en champignons toe en bak de groenten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pita's 3 minuten in de voorverwarmde oven. Was de peterselie en snijd fijn. Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, kerrie, de peterselie, honing, peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven en snijd doormidden. Vul de broodjes met de groenten, kebab en yoghurtsaus.