Pita vegan kebab
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram champignons
- 1 theelepel(s) honing
- 1 gram kerrie
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 90 gram vegan kebab
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 30 milliliter volle yoghurt
- 200 gram champignons
- 2 theelepel(s) honing
- 2 gram kerrie
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 180 gram vegan kebab
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 60 milliliter volle yoghurt
- 300 gram champignons
- 3 theelepel(s) honing
- 3 gram kerrie
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 270 gram vegan kebab
- 6 stuk(s) volkoren pitabrood
- 90 milliliter volle yoghurt
- 400 gram champignons
- 4 theelepel(s) honing
- 4 gram kerrie
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 360 gram vegan kebab
- 8 stuk(s) volkoren pitabrood
- 120 milliliter volle yoghurt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn. Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder het eventueel aanwezige zand op de champignons en snijd de champignons in plakjes.
Verhit olie in een hapjespan en voeg de helft van de ui en knoflook toe. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg de vegan kebab toe en bak 10 minuten op hoog vuur.
Verwarm in een andere hapjespan olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook. Voeg de gesneden paprika en champignons toe en bak de groenten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pita's 3 minuten in de voorverwarmde oven. Was de peterselie en snijd fijn. Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, kerrie, de peterselie, honing, peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven en snijd doormidden. Vul de broodjes met de groenten, kebab en yoghurtsaus.