Pita vegan kebab
Vega

Pita vegan kebab

met knoflooksaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 125 gram trostomaten
  • 90 gram vegan döner
  • 2 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 75 milliliter volle yoghurt
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram trostomaten
  • 180 gram vegan döner
  • 4 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 theelepel(s) honing
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 375 gram trostomaten
  • 240 gram vegan döner
  • 6 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 225 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 gram krulpeterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram trostomaten
  • 360 gram vegan döner
  • 8 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 300 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de pita broodjes ook roosteren in de broodrooster!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze licht met water. Bak de pita's volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snipper de rode ui. Maak de knoflook schoon en pers met een knoflookpers fijn.

STAP 3

Verhit in een hapjespan de ui en de helft van de geperste knoflook. Als de ui en knoflook kleur krijgen, voeg de vegan kebab toe en bak 10 minuten op hoog vuur. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg de helft van de fijngesneden peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

STAP 4

Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, rasp en sap van de citroen, de rest van de peterselie, de rest van de knoflook, honing, peper en zout.

STAP 5

Snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in partjes.

STAP 6

Snijd de pitabroodjes doormidden. Vul de broodjes met de gesneden groenten, kebab en yoghurtsaus.