
Pita met kipshoarma
koolrabisalade en knoflooksaus
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel(s) azijn
- 120 gram kipdijfilet
- 0.25 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) pita broodjes
- 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 0.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 100 gram wortel
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepel(s) azijn
- 240 gram kipdijfilet
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) pita broodjes
- 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 200 gram wortel
- 225 gram Griekse yoghurt
- 3 eetlepel(s) azijn
- 360 gram kipdijfilet
- 0.75 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) koolrabi
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 4.5 stuk(s) pita broodjes
- 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 1.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 300 gram wortel
- 300 gram Griekse yoghurt
- 4 eetlepel(s) azijn
- 480 gram kipdijfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) koolrabi
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 6 stuk(s) pita broodjes
- 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
- 2 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
De koolrabi in de box is paars van buiten maar wit van binnen. Je kunt voor wat extra kleur in je salade de mooie paarse schil ook laten zitten in plaats van hem eraf te schillen. De schil kan een klein beetje taai zijn, maar door de manier waarop we de koolrabi snijden in dit recept zul je daar niet veel last van hebben.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in smalle staafjes en doe in een kom. Rasp de wortel grof en doe erbij.
Meng de azijn en de rietsuiker in een kommetje tot de suiker is opgelost. Doe bij de koolrabi en wortel, meng goed en laat staan tot gebruik.
Snijd de kipdijfilets in dunne plakjes. Meng de kip met de shoarmakruiden en eventueel zout naar smaak. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar.
Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom. Pers de knoflook erbij en meng door elkaar.
Verwarm de pitabroodjes in de oven of de broodrooster. Snijd de broodjes open en schep de kipshoarma erin, samen met een lepel knoflooksaus en wat koolrabisalade. Serveer de rest van de saus en salade er apart bij.