Pita met kipshoarma
Vlees

Pita met kipshoarma

koolrabisalade en knoflooksaus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 120 gram kipdijfilet
  • 0.25 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) pita broodjes
  • 2 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 0.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 100 gram wortel
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 240 gram kipdijfilet
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 stuk(s) pita broodjes
  • 4 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 200 gram wortel
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 360 gram kipdijfilet
  • 0.75 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 4.5 stuk(s) pita broodjes
  • 6 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 1.5 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 300 gram wortel
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 480 gram kipdijfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 8 theelepel(s) rietsuiker of alternatief
  • 2 eetlepel(s) shoarmakruiden (zonder zout)
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

De koolrabi in de box is paars van buiten maar wit van binnen. Je kunt voor wat extra kleur in je salade de mooie paarse schil ook laten zitten in plaats van hem eraf te schillen. De schil kan een klein beetje taai zijn, maar door de manier waarop we de koolrabi snijden in dit recept zul je daar niet veel last van hebben.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in smalle staafjes en doe in een kom. Rasp de wortel grof en doe erbij.

Stap 2

Meng de azijn en de rietsuiker in een kommetje tot de suiker is opgelost. Doe bij de koolrabi en wortel, meng goed en laat staan tot gebruik.

Stap 3

Snijd de kipdijfilets in dunne plakjes. Meng de kip met de shoarmakruiden en eventueel zout naar smaak. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 4

Doe de yoghurt met de mayonaise in een kom. Pers de knoflook erbij en meng door elkaar.

Stap 5

Verwarm de pitabroodjes in de oven of de broodrooster. Snijd de broodjes open en schep de kipshoarma erin, samen met een lepel knoflooksaus en wat koolrabisalade. Serveer de rest van de saus en salade er apart bij.