
Pita met gyros van oesterzwam
en Waldorfsalade
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) appel
- 0.5 eetlepel(s) azijn
- 5 gram fijne mosterd
- 15 gram gepelde walnoten
- 0.5 eetlepel(s) gyroskruiden
- 200 gram knolselderij
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 150 gram oesterzwammen
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1.5 stuk(s) pita broodjes
- 1 stuk(s) appel
- 1 eetlepel(s) azijn
- 10 gram fijne mosterd
- 30 gram gepelde walnoten
- 1 eetlepel(s) gyroskruiden
- 400 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 300 gram oesterzwammen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) pita broodjes
- 1.5 stuk(s) appel
- 1.5 eetlepel(s) azijn
- 15 gram fijne mosterd
- 45 gram gepelde walnoten
- 1.5 eetlepel(s) gyroskruiden
- 600 gram knolselderij
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 450 gram oesterzwammen
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 4.5 stuk(s) pita broodjes
- 2 stuk(s) appel
- 2 eetlepel(s) azijn
- 20 gram fijne mosterd
- 60 gram gepelde walnoten
- 2 eetlepel(s) gyroskruiden
- 800 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 600 gram oesterzwammen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 6 stuk(s) pita broodjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 48.00 per weekTip!
Sausje bij de pita gyros? Pers een half teentje knoflook en meng met yoghurt, mayonaise of een mengsel van de twee en je hebt knoflooksaus!
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheur de oesterzwammen in reepjes en doe in een ovenschaal. Bestrooi met de gyroskruiden en besprenkel met de olie. Bak de oesterzwam-gyros 25 minuten in de oven.
Snijd de knolselderij in kwarten en schil ze. Snijd elk kwart in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de knolselderijblokjes in 3-4 min. beetgaar. Giet af in een zeef, laat uitlekken en doe in een kom.
Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Meng met de knolselderij. Meng in een kommetje de mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng ze door de Waldorfsalade.
Leg de pita’s in de oven en bak ze 5-6 minuten.
Neem de pita’s en oesterzwam-gyros uit de oven. Snijd de pita’s open en vul ze met de gyros. Leg op elk bord anderhalve pita. Schep de waldorfsalade op de borden en serveer.