Pita met gyros
Vlees

Pita met gyros

en Waldorfsalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 5 gram fijne mosterd
  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 gram ongepelde walnoten
  • 1.5 stuk(s) pita broodjes
  • 120 gram varkensreepjes in gyrosmarinade
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 10 gram fijne mosterd
  • 400 gram knolselderij
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram ongepelde walnoten
  • 3 stuk(s) pita broodjes
  • 240 gram varkensreepjes in gyrosmarinade
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 15 gram fijne mosterd
  • 600 gram knolselderij
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 gram ongepelde walnoten
  • 4.5 stuk(s) pita broodjes
  • 360 gram varkensreepjes in gyrosmarinade
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 20 gram fijne mosterd
  • 800 gram knolselderij
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram ongepelde walnoten
  • 6 stuk(s) pita broodjes
  • 480 gram varkensreepjes in gyrosmarinade

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Sausje bij de pita gyros? Pers een half teentje knoflook en meng met yoghurt, mayonaise of een mengsel van de twee en je hebt knoflooksaus!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snijd de knolselderij in kwarten en schil ze. Snijd elk kwart in plakken van een ½ cm, snijd de plakken in reepjes en de reepjes in blokjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de knolselderijblokjes in 3-4 min. beetgaar. Giet af in een zeef, laat uitlekken en doe in een kom.

Stap 3

Pel de walnoten zodat je ongeveer 15 g gepelde walnoten per persoon hebt. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Meng met de knolselderij. Meng in een kommetje de plantaardige mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng ze door de Waldorfsalade.

Stap 4

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes in ongeveer 8 minuten gaar op middelhoog vuur.

Stap 5

Leg de pita’s in de oven en bak ze 5-6 minuten.

Stap 6

Neem de pita’s uit de oven, snijd ze open en vul ze met de gyros. Leg op elk bord anderhalve pita. Schep de waldorfsalade erbij en serveer.