
Pindanoedels met spiegeleitje
en knapperige groente
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram amchoi
- 1 stuk(s) eieren
- 100 gram groene asperges
- 0.5 eetlepel(s) olie
- 0.5 stuk(s) paprika
- 1 eetlepel(s) pindakaas
- 15 milliliter tamari sojasaus
- 60 gram woknoedels
- 50 gram wortel
- 100 gram amchoi
- 2 stuk(s) eieren
- 200 gram groene asperges
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 stuk(s) paprika
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 30 milliliter tamari sojasaus
- 120 gram woknoedels
- 100 gram wortel
- 150 gram amchoi
- 3 stuk(s) eieren
- 300 gram groene asperges
- 1.5 eetlepel(s) olie
- 1 stuk(s) paprika
- 3 eetlepel(s) pindakaas
- 45 milliliter tamari sojasaus
- 180 gram woknoedels
- 150 gram wortel
- 200 gram amchoi
- 4 stuk(s) eieren
- 400 gram groene asperges
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 stuk(s) paprika
- 4 eetlepel(s) pindakaas
- 60 milliliter tamari sojasaus
- 240 gram woknoedels
- 200 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Heb je nog een limoentje in huis? Dan kun je het rasp en sap daarvan gebruiken in plaats van de azijn, voor een extra fris accent.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges (ongeveer 3 cm) en snijd de asperges vervolgens in stukken van 4 cm, snijd de wortels in de plakjes en de paprika in reepjes. Doe de wortels in het kokende water. Voeg na 1 minuut de aspergestukken en de paprika toe en laat samen met 1-2 minuten koken. Voeg de laatste 10 seconden nog de amchoi toe. Schep de groenten uit het kokende water, doe ze in een zeef en spoel kort af met koud water.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water waar de groenten in zijn gekookt.
Neem tijdens het koken van de noedels een kopje kokend water uit de pan. Doe de pindakaas, tamari en 2 eetlepels van het kookwater per persoon in een maatbeker en roer glad met een garde, of gebruik de staafmixer.
Giet de noedels af in een zeef en spoel ze kort na met koud water. Doe ze terug in de pan en meng er de pindadressing door.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel de pinda-noedels over ruime kommen of borden en verdeel de groenten erover. Leg de speigeleieren op de pinda-noedels met groenten en serveer.