Pindanoedels met pulled seitan
Vegan

Pindanoedels met pulled seitan

en knapperige groente

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram amchoi
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 50 gram peultjes
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 90 gram pulled seitan
  • 15 milliliter tamari sojasaus
  • 60 gram woknoedels
  • 50 gram wortel
  • 100 gram amchoi
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 100 gram peultjes
  • 2 eetlepel(s) pindakaas
  • 175 gram pulled seitan
  • 30 milliliter tamari sojasaus
  • 120 gram woknoedels
  • 100 gram wortel
  • 150 gram amchoi
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram peultjes
  • 3 eetlepel(s) pindakaas
  • 270 gram pulled seitan
  • 45 milliliter tamari sojasaus
  • 180 gram woknoedels
  • 150 gram wortel
  • 200 gram amchoi
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 200 gram peultjes
  • 4 eetlepel(s) pindakaas
  • 350 gram pulled seitan
  • 60 milliliter tamari sojasaus
  • 240 gram woknoedels
  • 200 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog een limoentje in huis? Dan kun je het rasp en sap daarvan gebruiken voor een extra fris accent.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Maak de peulen schoon, snijd de wortels in de plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de amchoi in repen en de steel ervan in stukjes. Doe de wortels in het kokende water. Voeg na 1 minuut de peultjes en de paprika toe en laat samen met 1-2 minuten koken. Voeg de laatste 10 seconden nog de amchoi toe. Schep de groenten uit het kokende water, doe ze in een zeef en spoel kort af met koud water.

Stap 2

Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water waar de groenten in zijn gekookt.

Stap 3

Neem tijdens het koken van de noedels een kopje kokend water uit de pan. Doe de pindakaas, tamari-sojasaus en 2 eetlepels van het kookwater per persoon in een maatbeker en roer glad met een garde, of gebruik de staafmixer.

Stap 4

Giet de noedels af in een zeef en spoel ze kort na met koud water. Doe ze terug in de pan en meng er de pindadressing door.

Stap 5

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de pulled seitan al omscheppend circa 4 minuten.

Stap 6

Verdeel de pinda-noedels over ruime kommen of borden en verdeel de groenten erover. Schep de pulled seitan op de pinda-noedels met groenten en serveer.