Pilav met broccoli en peer
Vega

Pilav met broccoli en peer

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 50 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 stuk(s) groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) peer
  • 1 gram pijnboompitten
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 100 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 stuk(s) groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) peer
  • 2 gram pijnboompitten
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 150 gram cannellinibonen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 450 stuk(s) groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) peer
  • 3 gram pijnboompitten
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram bieslookkaas
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 200 gram cannellinibonen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 stuk(s) groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) peer
  • 4 gram pijnboompitten
  • 300 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • bakpan
  • snijplank
  • mes

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn.

Stap 2

Verwarm de braadpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan. Bak daarna de rijst kort mee en voeg de groentebouillon toe.

Stap 3

Plaats de pan met deksel 30 minuten in de oven, zet een wekkertje op 20 minuten. Ondertussen rasp je de stronk van de broccoli om er broccolirijst van te maken en snijd je de peer in blokjes.

Stap 4

Voeg de geraspte broccoli, de cannellini bonen en de peer na 20 minuten toe aan de rijst, meng alles goed door en plaats nog 10 minuten in de oven.

Stap 5

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en blancheer deze 4 minuten beetgaar in het kokende water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, totdat ze een beetje bruin geworden zijn.

Stap 6

Haal de pilav uit de oven, meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel hierover de pijnboompitjes en de broccoliroosjes. Je kan dit in de pan zelf doen en het zo serveren of later op het bord.