Pilav met broccoli en kip
Vlees

Pilav met broccoli en kip

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 50 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 stuk(s) groentebouillon
  • 150 stuk(s) kipfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) peer
  • 1 gram pijnboompitten
  • 100 gram trostomaten
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 100 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 stuk(s) groentebouillon
  • 300 stuk(s) kipfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) peer
  • 2 gram pijnboompitten
  • 200 gram trostomaten
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram bieslookkaas
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 150 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 450 stuk(s) groentebouillon
  • 450 stuk(s) kipfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) peer
  • 3 gram pijnboompitten
  • 300 gram trostomaten
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram bieslookkaas
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 200 gram cannellinibonen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 stuk(s) groentebouillon
  • 600 stuk(s) kipfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) peer
  • 4 gram pijnboompitten
  • 400 gram trostomaten
  • 300 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • bakpan
  • snijplank
  • mes

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pel de knoflook en ui en snipper deze fijn. Snijd de tomaten in stukken en kruid met peper en zout.

Stap 2

Verwarm de braadpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg de kipstukjes toe en bak deze kort, voeg daarna de rijst toe en bak kort mee. Voeg tot slot de groentebouillon toe.

Stap 3

Plaats de pan met deksel 30 minuten in de oven, zet een wekkertje op 20 minuten. Ondertussen rasp je de stronk van de broccoli om er broccolirijst van te maken en snijd je de peer in blokjes.

Stap 4

Voeg de geraspte broccoli, de cannellini bonen en de peer na 20 minuten toe aan de rijst, meng deze door en plaats nog 10 minuten in de oven.

Stap 5

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en blancheer deze 4 minuten beetgaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, totdat ze een beetje bruin geworden zijn.

Stap 6

Haal de pilav uit de oven, meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel hierover de pijnboompitjes en de broccoliroosjes. Je kan dit in de pan zelf doen en het zo serveren of later op het bord. Serveer er de tomaten bij.