Piadina pulled paddo's
Vegan

Piadina pulled paddo's

met salade met kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) BBQ saus
  • 0.25 krop(pen) eikenbladsla
  • 55 gram kikkererwten
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 gram munt
  • 125 gram oesterzwammen
  • 1 stuk(s) piadine
  • 75 gram trostomaten
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 eetlepel(s) BBQ saus
  • 0.5 krop(pen) eikenbladsla
  • 110 gram kikkererwten
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 gram munt
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 stuk(s) piadine
  • 150 gram trostomaten
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 eetlepel(s) BBQ saus
  • 0.75 krop(pen) eikenbladsla
  • 165 gram kikkererwten
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 gram munt
  • 375 gram oesterzwammen
  • 3 stuk(s) piadine
  • 225 gram trostomaten
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 eetlepel(s) BBQ saus
  • 1 krop(pen) eikenbladsla
  • 220 gram kikkererwten
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 gram munt
  • 500 gram oesterzwammen
  • 4 stuk(s) piadine
  • 300 gram trostomaten
  • 8 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Aquafaba is het inmaakvocht van kikkererwten en dat is heel eiwitrijk. Daardoor kan het als basis dienen voor vegan mayonaise en kan er zelfs meringue van worden gemaakt!

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek de oesterzwammen in dunne reepjes uit elkaar en doe in een kom. Meng er de barbecuesaus door en leg de reepjes in een ruime braadslee of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven.

Stap 2

Laat de kikkererwten uitlekken maar vang het vocht (aquafaba) op. Was en droog de blaadjes sla en leg ze op een mooie platte schaal. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en leg ze op de sla. Verdeel de kikkererwten erover.

Stap 3

Doe per persoon 1 eetlepel aquafaba in het hakmolentje van de staafmixer, voeg de mosterd, olijfolie en de blaadjes munt toe en mix tot een dressing. Proef en breng de dressing verder op smaak met peper en zout. Besprenkel de salade ermee.

Stap 4

Verwarm de piadine volgens de aanwijzingen op verpakking. Haal de pulled oesterzwam uit de oven. Beleg de piadine met wat salade en pulled oesterzwam en vouw de piadine over de vulling. Serveer de piadine samen met de rest van de salade.