Pasta pomodoro met buffelmozzarella
Vega

Pasta pomodoro met buffelmozzarella

aubergine en verse basilicum

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 2 gram basilicum
  • 6 milliliter basilicum crème
  • 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram pasta
  • 125 gram tomatensaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 4 gram basilicum
  • 12 milliliter basilicum crème
  • 1 stuk(s) buffelmozzarella
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram pasta
  • 250 gram tomatensaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 6 gram basilicum
  • 18 milliliter basilicum crème
  • 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram pasta
  • 375 gram tomatensaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 8 gram basilicum
  • 24 milliliter basilicum crème
  • 2 stuk(s) buffelmozzarella
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram pasta
  • 500 gram tomatensaus
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Eten je kids liever geen aubergine? Dan kun je de gare stukjes aubergine ook met behulp van een staafmixer door de tomatensaus pureren. Wedden dat ze het dan wel lekker vinden?

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Halveer de aubergine(s) in de lengte en snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Leg ze in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de plakjes aubergine 20 minuten in de oven.

Stap 3

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatensaus en de basilicumcrème toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5-6 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met (versgemalen)peper en zout.

Stap 4

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.

Stap 5

Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus in de pan. Neem de aubergines uit de oven en meng door de pasta met tomatensaus.

Stap 6

Schep de pasta op (diepe) borden. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de borden. Garneer met de blaadjes basilicum en serveer.