
Pasta pesto met geroosterde gele biet, snijbiet
en buffelmozzarella
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram Snijbiet Bright Light
- 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 150 gram gele bieten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram pesto
- 100 gram volkoren spaghetti
- 100 gram Snijbiet Bright Light
- 1 stuk(s) buffelmozzarella
- 300 gram gele bieten
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram pesto
- 200 gram volkoren spaghetti
- 150 gram Snijbiet Bright Light
- 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
- 450 gram gele bieten
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 60 gram pesto
- 300 gram volkoren spaghetti
- 200 gram Snijbiet Bright Light
- 2 stuk(s) buffelmozzarella
- 600 gram gele bieten
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 80 gram pesto
- 400 gram volkoren spaghetti
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 56.45 per weekTip!
Als je tijd hebt, kun je de bietjes ook al een dag eerder roosteren. Dan staat deze pasta op de dag zelf supersnel op tafel!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de bieten schoon, snijd ze in dunne partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Pers de knoflook boven een bakje en meng met de olie. Besprenkel de bietenpartjes met 2/3 van de knoflookolie en bestrooi met wat zout. Rooster 25 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen een pan water met zout voor de pasta aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de snijbiet inclusief de blaadjes in stukken van ca. 4 cm, doe in een vergiet en spoel schoon onder de kraan. Laat goed uitlekken. Verhit de rest van de knoflookolie in een wok en roerbak de snijbiet 1-2 min. zodat deze net een beetje geslonken maar nog wel mooi knapperig is.
Giet de pasta af, doe terug in de pan en schep om met de pesto, Verdeel de pasta over de borden en verdeel er de geroosterde biet en snijbiet over.
Scheur de mozzarella in stukken, leg op de pasta en serveer.