Pasta met kip,
venkel en citroen
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 50 gram cherrytomaten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 theelepel(s) honing
- 120 gram kipdijfilet
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 60 milliliter room
- 0.5 stuk(s) venkel
- 100 gram volkoren fusilli
- 1 krop(pen) baby romaine
- 100 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) honing
- 240 gram kipdijfilet
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 120 milliliter room
- 1 stuk(s) venkel
- 200 gram volkoren fusilli
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 150 gram cherrytomaten
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 theelepel(s) honing
- 360 gram kipdijfilet
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 180 milliliter room
- 1.5 stuk(s) venkel
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 krop(pen) baby romaine
- 200 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 4 theelepel(s) honing
- 480 gram kipdijfilet
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 240 milliliter room
- 2 stuk(s) venkel
- 400 gram volkoren fusilli
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Door de venkel eerst te koken en vervolgens te roosteren krijgt die een zachte structuur met een volle, bijna zoete smaak. Houd je van meer bite? Dan kun je er ook voor kiezen om de venkel alleen te roosteren in de oven.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in dunne plakjes (2-3 mm) en kook de venkel 4 minuten. Neem uit de pan met een schuimspaan en doe de venkel in een ovenschaal. Snijd de knoflook in plakjes en voeg de helft toe. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de venkel 25 min. in de oven. Leg de na 15 minuten de cherrytomaatjes erbij en rooster ze 10 minuten mee.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Was en droog de blaadjes sla en doe in een schaal.
Snijd de kip in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. en bestrooi met wat zout. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kip met de rest van de knoflook op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en schenk de slagroom erbij. Laat circa 10 minuten zachtjes koken zodat de room inkookt. Roer regelmatig.
Meng de pasta door de kip in roomsaus in de pan en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over (diepe) borden. Neem de groenten uit de oven en verdeel over de borden. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta Snijd het venkelloof grof en strooi over de borden pasta.
Halveer de citroen en pers het sap eruit. Klop een dressing van het citroensap (0,5 el pp) de honing en de olijfolie extra vierge. Besprenkel de sla ermee. Serveer de pasta met de salade apart erbij.